Vad tycker de som tränar?

"Jag har ständigt för mycket på gång, så träning på egen hand blir inte ofta av. En väninna till mig var övertygad om att jag skulle gilla denna kurs, så hakade jag på. Och hon hade rätt! Man känner verkligen att den här yogan är bra för kroppen, speciellt när man som jag sitter mycket i jobbet. Det är en harmonisk och intressant form av yoga som bygger på gammal vetskap om hur kroppen fungerar, som ger utmärkt träning och som stimulerar på många sätt, både fysiskt och mentalt. Till exempel har yogan ökat min vighet, koncentration och avslappningsförmåga. Dessutom är det en väldigt rolig form av yoga. Det betyder också oerhört mycket att läraren är bra och att jag trivs med henne.
Anna Holtblad"

"Jag måste berätta detta. Förr förra helgen föll jag på ett dåligt sätt från en klättervägg. Jag knäckte till nacken och har haft ont och känt det som att jag haft nacken i ett skruvstäd fram till igår. Efter yoga passet var smärtan och stelheten helt bortblåsta! Det kändes som att jag hade luft i nacken och att mitt huvud var helt lätt! Idag är det fortfarande så, alltså helt bra! Jag tror att det främst var stretch övningen i slutet när vi satt och böjde från sida till sida som gjorde det. Kommer fortsätta göra den hemma nu, mycket skön! Hela passet var bra förresten!
Lena"

"Marians yoga-klasser är den mest givande träningsform jag någonsin provat. Med stor kunskap, en stark förmåga att känna in deltagarnas behov i stunden och med glädje och humor leder Marian yoga-klasser som är både fysiskt utmanande och mentalt rogivande. Marian är mycket duktig på att förmedla såväl ett tekniskt fokus som vikten av att utveckla sin intuition och känsla i övningarna. Det är starkt beroendeframkallande!
Emilie"

"Jag upplever dig som en otroligt skicklig yogalärare med de djupaste kunskaper jag stött på och skulle gärna ha dig som inspiratör!
Anneli (yogalärare)"

"Din yoga är verkligen "min grej" och jag vet inte hur du gör men man kan vara i "usel form" innan kursen börjar men efter varje kurstillfälle känner jag mig så lugn, skön, stark, stabil och harmonisk. Jag vill också poängtera att vad jag lärt mig av närvaro och andning i yogan och hur de kan verka tillsammans, verkligen har givit mig fantastiska förlossningar, utan någon smärtlindring. Vilken fin gåva till mina barn. Tack för hjälpen!
Ria Bush"

"Marian är definitivt en av de mest erfarna yogalärarna i Sverige. Mångårig yogakunskap, samt intresse för människan och dess välmående, gör hennes klasser mycket inspirerande för både kropp och själ. Det noggranna arbetet med att ställa in kroppen anatomiskt riktigt i yogaställningarna gör yogan otroligt effektiv. Som elev känner man snabba resultat - ökad styrka, rörlighet, bättre hållning, sömn och kroppskännedom. Marian är nytänkande, ingen klass är den andra lik, i klasserna experimenteras det med både väggar och stolar, och det märks att hon ständigt vidareutvecklar sina kunskaper. Dessutom har hon den fantastiska förmågan att skapa en trevlig miljö genom att vara lyhörd, personlig och blanda hårt arbete med mycket humor.
Julia Ackerman"

"Mina rygg och nackproblem har varit som bortblåsta sen jag började 10 gångers nybörjarkursen. Tack för underbara kurser
Lisa P"

"Jag har tidigare kört ashtanga och kundaliniyoga. Tyckte att ashtangan var lite för "sträng" och enformig och att kundalinin inte arbetade igenom kroppen ordentligt. Din dynamiska yoga är perfekt för mig. Jag gillar dels att du har nya pass (program) varje gång och dels att du är så lyhörd och engagerad och har koll på våra kroppar och krämpor, det gör att man blir trygg. När man vågar lita på sin lärare och yogans effekter blir alla kroppens besvär nästan som bortblåsta. Dessutom tillför yogan ett mentalt lugn och fokus som är mycket skönt att nå. Du är även noga med att förmedla att yoga är prestigelös, att man gör bäst när man lyssnar till sin egen intuition och takt, och inte jämför sig med andra. Det är bra. (Efter att har gått hos dig i flera år har jag nu en stark och smidig kropp och god kroppskontroll, det tackar man för. : )"
Suzanne Richter

"Jag har alltid misstänkt att jag skulle tycka om yoga, men det dröjde länge innan jag hittade en lärare som jag stod ut med. Antingen var de för mysiga eller för flummiga. För mig är det viktigt att det är kul och ganska fysiskt. Nu har jag tränat för Marian Papp i mer än fyra år ­ till och med när jag var gravid. Genom min skolios och fick ryggskott varje vinter från att jag fyllde 20 år. Genom åren har jag varit hos många sjukgymnaster och kiropraktorer, men ingen har hjälpt mig lika mycket som yogan. När min skolios upptäcktes fick jag höra att jag måste vara rädd om ryggen, men det är precis tvärtom. Ju mer jag tar i och ju konstigare rörelser jag gör desto mindre har jag ont. Det är rena trolleriet! Jag har varit hos hur många kiropraktorer och sjukgymnaster som helst, och inget har hjälpt mot mina ryggskott utom din yoga. Nyligen när jag fick ryggskott hade jag så ont att jag inte kunde röra mig, och ingenting hjälpte förrän jag la mig på golvet med klossen under ryggen och gjorde några övningar som jag lärt mig av dig. Leve yogan! Yogan gör mig vigare, starkare, gladare och klokare. Vår kultur är tävlingsinriktad, men i yoga får man ju inte jämföra sig. Det övar en både i att glädjas åt andras framgångar - och i att inte vara så sträng mot sig själv. Man blir generösare. Det är också bra med yoga om man är arg på någon. Efter ett pass blir man förlåtande. Man blir liksom mild inuti.
Clara-Block-Hane"

"Det har varit en fantastisk resa med yogan för oss alla och det har ju bara med dig att göra! Du är en så härlig människa som har stöttat oss när våra stela kroppar har haft det tungt. Du är glad och entusiasmerande och ett balsam för våra stressade själar!
Arrangör (Karin) yogakurserna på Riksteatern"

"Tack för alla dina bra kurser både roliga, fysiskt krävande och mentalt uppbyggande. Jag saknar dem verkligen! Och dig, som inspirerande och kunnig instruktör med mycket värme och "go".
Anette O

"Jag har känt mig mycket starkare och rakare i ryggen sen jag började på yogan! Det har absolut varit bra medicin för ryggen! Nu kan jag sitta framför datorn en hel dag utan att det känns jobbigt i ryggen, helt otroligt.
Marie Rapp"

"Yogakurserna hos dig är det bästa jag gjort!
Ylva"

"Jag har gått regelbundet i flera år hos sjukgymnast för en ryggskada, men efter att jag började med yogan har jag trappat ner på besöken och nu helt slutat med dem. Yogan aktiverar alla djupgående muskler som jag inte kommer åt annars, vilket gör att jag får en blodgenomströmmning som hjälper mina ryggbesvär. Stickningar och domningar i ansikte och fingrar har helt försvunnit.
Barbro Gustavsson"

"Jag har tränat Ashtanga i flera år till och från, men varit lite skeptisk till den typen av yoga, eller kanske till sättet den lärs ut på. Har saknat mer hjälp med detaljer och mer 'finslipning' som jag tycker är grunden. Att dessutom köra samma rörelser i samma ordning varje gång som i Ashtangan, gör det ganska tråkigt och till slut blir det en prestation att 'komma långt' i serien. För mig är yogan något helt annat. Jag har mycket prestations krav på jobbet och vill ha yogan som en friskvård både mentalt och fysiskt. Dina klasser ger mig just den här 'grunden' som jag vill ha, men jag skulle gärna fördjupa mig och träna mer. I Ashtangan tränar man ju mycket ensam efter ett tag, jag tycker om att gå på klasser med instruktör och sen en del själv.
CS"

"Innan jag började yoga hade jag återkommande nackspärr och värk i nacke. Detta har nästan helt har försvunnit tack vare yogaträningen och jag tycker att hela nackpartiet blivit starkare och mindre känsligt. Jag tycker också att både min smidighet och styrkan i hela kroppen har ökat.
Maria Sjöberg"

Från klasserna på yogafestivalen
Tack för dina välorganiserade och givande pass i helgen. Jag lärde mig mer än jag gjorde på en tredagarskurs i våras........ Ännu en gång du gjorde min dag i Stocholm till en bra dag.
Sabina Fontana i Uppsala

Om 10 gånger kurserna på måndagar "Det var så jobbigt, och så himla härligt, och kul också. Och en otroligt skön känsla i kroppen efteråt, som håller i sig i flera dagar. Jag tycker också att det är så fantastiskt när man uppräcker hur stor skillnad det blir på balansen om man fokuserar på kraftcentrum eller ej..... det är verkligen enormt. Liksom hur stor skillnad det är på de olika sidorna".
Irene Ahlberg, journalist

"Jag har provat olika former av Yoga; Ashtanga-, Kundalini-, Power- och även Bikram-Yoga. Marians Dynamiska Yoga passar mig alldeles perfekt. Det är variation i övningarna, inget tillfälle är det andra likt och lektionerna är proffsiga och seriösa samtidigt som vi har väldigt kul. När man som jag har ett relativt stillasittande arbete känns det oerhört viktigt att ta hand om sin kropp, både fysiskt och mentalt. Yogan har inspirerat mig mer än någon annan träningsform och delvis gett mig andra värderingar på vad som är viktigt i livet. Rent fysiskt har jag blivit smidigare, starkare och det är fantastiskt att upptäcka att kroppen klarar av de övningar man trodde var omöjliga i början!"
Katarina Frisk

Jag vill ta detta tillfället i akt och tala om för dig vilken unik och fantastisk yoga-lärare som du är, och att du är helt enkelt omöjlig att överträffa. Du har någon slags dynamik och energi som är beroendeframkallande. Inget pass är det andra helt likt och man går hem med ett lugn, tillförsikt och glädje som varar hela dagen därpå.
Elisabet Engelberg

Graviditeter och påföljande år med barn sittande på höften medförde att ryggen började krångla. Stillasittande, stressigt arbete gjorde inte saken bättre och besöken hos "ryggdoktorerna" blev allt tätare. En av naprapaterna rekommenderade mig att börja med yoga och en vecka senare var jag igång. Detta är flera år sedan nu och förutom att jag är befriad från mina ryggproblem har yogan dessutom inneburit betydligt ökad styrka och smidighet som kommer väl till pass i många andra sammanhang.
Susanne Olofqvist

Det känns verkligen hur bra Yoga är för både kropp och själ. Jag har blivit smidigare, rörligare och starkare sedan jag började med Yoga. Jag har bättre kontroll på kroppen vilket påverkar mig även i andra aktiviteter, tex när jag simmar eller när jag skall ta mig ner från vinden dinglande med benen för att nå stegen - något som tidigare kändes väldigt obehagligt. Dessutom har jag lättare att koppla bort stress. Det är oerhört roligt när man plötsligt en dag efter många försök klarar av att göra en rörelse som tidigare har verkat helt och hållet fysiskt omöjligt att genomföra!
Lena Svensson

Sommarkursen i yoga är bästa kurs hittills jag gått. Fått mycket bra tydlig information och vägledning i yogaövningarna. Lärt mig mycket teknik. Allt känns bra och jag är mycket nöjd.
Anita Fränneby

Jag vill tacka för din inspirerande lunchyoga. Yoga ger en fantastisk kick.
Katrin Gustavsson

Jag har lätt för att gå över mina fysiska begränsningar- i yogan lär jag mig att känna efter mina begränsningar och få kontakt med min inre kärna. Yogan hindrar att man springer iväg från sig själv. Yogan släpper på spänningar och oro så så att jag kan använda min livsenergi på ett positivt och utvecklande sätt. Jag har dessutom aldrig varit fysiskt starkare än idag vid 40+
Maria Andersson, yogalärare

Kebnekaise
Kebnekaises nord- och sydtopp

Hem
Copyright mpwork-yoga & hälsokonsult | marianpapp.se | Funktionell/dynamisk/Medicinsk Hatha Yoga
Marian Papp 070 694 6553
Sidan uppdaterad februari 2016